
סל התרופות הישראלי והביטוח שעשוי להציל חיים
סל התרופות הישראלי: תוספת תקציב משמעותית ע”פ תקציב המדינה לשנת 2021-2022 סל התרופות במדינת ישראל יעמוד על 600 מיליון ₪. מדובר בתוספת תקציבית משמעותית שנועדה…
בישראל מועסקים עשרות אלפי עובדים זרים בתחומים מגוונים כמו סיעוד, חקלאות, בנייה, מסעדנות ותעשייה קלה. רבים מהמעסיקים מבינים את חשיבות התרומה של עובדים אלו, אך אינם מודעים לעומק האחריות המשפטית והחברתית שמוטלת עליהם. החוק בישראל מחייב כל מעסיק לבטח את העובד הזר בביטוח בריאות פרטי, שכן העובדים אינם זכאים לשירותי קופות החולים הרגילים, ובפועל – זו הדרך היחידה שבה הם יכולים לקבל טיפול רפואי שגרתי וחירום.
ברוב המקרים, חברות הביטוח מציעות חבילות בסיסיות שמכילות שירותי רפואה ראשונית, ביקורי רופא, בדיקות דם ודימות, אשפוזים במקרה חירום ותרופות מסוימות. עם זאת, הכיסוי מוגבל, ולעיתים רבות אינו מספק מענה למקרים רפואיים מורכבים כמו מחלות כרוניות, ניתוחים ייחודיים, טיפולים פסיכיאטריים או טיפולי שיניים. מעבר לכך, אם העובד נפגע בתאונת עבודה, ייתכן שיזכה בכיסוי של המוסד לביטוח לאומי, אך גם כאן יש לא מעט מקרים שנופלים בין ההגדרות – מה שמותיר את העובד חשוף לפגיעות לא מכוסות.
מעסיק שרוצה להעניק לעובדיו תנאים הוגנים, לא מסתפק רק בפוליסת חובה אלא דואג להרחבות מתאימות. ישנם כיסויים משלימים שכוללים טיפולים מתקדמים, ניתוחים בארץ ובחו”ל, התייעצויות עם מומחים, שירותי בריאות הנפש ואף פינוי מוסק רפואי במקרה חירום. חלק מהחברות מציעות גם שירותים מותאמים לעובדים זרים, כגון מוקדים טלפוניים בשפה המתאימה, גישה לרופאים שמבינים את הרקע התרבותי, והנגשה של שירותי בריאות בפריפריה.
ההיבט החוקי ברור – ללא ביטוח רפואי לעובד הזר, המעסיק חשוף לקנסות, תביעות ואף להליך פלילי. אבל מעבר לכך, מדובר בהחלטה מוסרית וכלכלית. עובד בריא שמרגיש בטוח – ייתן תפוקה טובה יותר, יישאר זמן רב יותר ויפתח קשר אישי עם מקום העבודה. עובדים שחשים פגיעים וחסרי הגנה – נוטים לחפש מקומות אחרים או להיעדר לעיתים קרובות. השקעה של כמה עשרות שקלים בחודש בפוליסת בריאות איכותית – מחזירה את עצמה בקלות, גם תדמיתית וגם עסקית.