
כיצד ביטוח חיים שונה בין ישראל לארה"ב
כיצד ביטוח חיים שונה בין ישראל לארה"ב מהם היסודות של ביטוח חיים בישראל ובארה"ב? ביטוח חיים הוא כלי פיננסי חיוני המספק ביטחון ליקירינו במקרה של…
כל משפחה ישראלית מוציאה אלפי שקלים בשנה על ביטוח, כך למשל יש לרכוש ביטוח רכב, רבים רוכשים ביטוח בריאות משלים, רוב המשפחות מבטחות את דירתם בביטוח דירה (מבנה ובדרך כלל גם תכולה), מי שנוטלים משכנתא מחויבים לרכוש ביטוח חיים ועוד. כדי להפחית את ההוצאות חשוב לערוך סקר שוק ולבחור בהצעות המשתלמות ביותר אולם לצד שיקולי העלות חשוב לבדוק גם את רמת השירות שמעניקה חברת הביטוח זאת כדי לדעת שבעת הצורך נוכל לקבל שירות טוב ולזכות בתשלום מהיר של הפיצוי המגיע לנו. רשות שוק ההון הביטוח החיסכון מפרסמת מדד שירות של חברות הביטוח, ניתן לקבל נתונים אודות החברות השונות כשהם מפולחים לפי תחום הביטוח, כך למשל ביטוח רכב, ביטוח דירה, ביטוח חיים ועוד. המדד מפורסם אחת לשנה והוא מבוסס על קריטריונים כגון תשלום תביעות (איזה שיעור של התביעות שהוגשו לחברת הביטוח שולמו בסופו של דבר), תלונות הציבור (כמה תלונות הוגשו לרשות שוק ההון הביטוח והחיסכון כנגד חברת הביטוח), מידת שביעות הרצון של הלקוחות, זמני מענה טלפוני, כלים דיגיטליים שמציעות חברות הביטוח ללקוחותיהן ועוד.
חברת הביטוח ווישור זכתה לציון הגבוה ביותר, 91, במדד השירות בתחום ביטוח רכב חובה. במקום השני נמצאת חברת הביטוח ליברה עם ציון של 89. הציונים של החברות המדורגות מן המקום השלישי ועד השביעי הם דומים (86 – 85) והם הוענקו לחברות שומרה, הפניקס, שירביט, ביטוח חקלאי ואיילון. חברת הביטוח מנורה מדורגת במקום השמיני עם ציון שירות של 84, חברת הביטוח הכשרה מדורגת במקום התשיעי וביטוח ישיר במקום העשירי. AIG זכתה לציון 81 במדד השירות בתחום ביטוח רכב חובה, ציון שהעניק לה את המקום ה-11 ברשימה, אחריה נמצאות חברת הביטוח כלל, עם ציון 80, שלמה (79), מגדל (79), הראל (78) וחברת הפול מדורגת במקום האחרון עם ציון 70 בלבד.