שוד אוצרות הטירה, שוד הבנק ופוליסת הביטוח הגדולה - Keynes - קיינס פורטל הביטוחים המוביל | המפתח שלך לעולם הביטוח

שוד אוצרות הטירה, שוד הבנק ופוליסת הביטוח הגדולה

ביטוח

בספר השיאים של גינס, תוכלו למצוא המון סעיפים מוזרים של שיאים שאנשים הצליחו להתפרסם באמצעותם. בשנת 2007 נקבע בספר השיאים של גינס, השיא בנוגע לאירועי שוד בנק. השיא נשבר כאשר ב – 11 ביולי של אותה שנה נשדד הבנק המסחרי של דאר סאלאם בבגדד, עירק, ונגנבו ממנו 282 מיליוני דולרים. לפי אתר ה – FBI בארה"ב, במהלך 2019 לבדה (הנתונים של 2020 עוד לא פורסמו) בוצעו באמריקה 2,160 אירועים של שוד בנקים, ובסה"כ נגנבו עשרות מיליוני דולרים. הרוב המכריע של השודדים נתפס, אולם חלק מהכספים שנשדדו לא הושב, בעיקר מכיוון שהפושעים לא גילו היכן החביאו את הכספים בחקירתם, והחוקרים לעומת זאת, לא הצליחו לעלות על עקבות השטרות הגנובים.

במהלך ההיסטוריה של האנושות, גנבו כבר הכל: כלי רכב, יצירות אומנות, יהלומים ואבנים יקרות, וכמובן שטרות ומטבעות כסף. בניגוד לגניבה של אשראי, שהוא לא בעל ערך כשלעצמו וברגע שמבטלים אותו הגניבה הופכת נטולת משמעות, כשגונבים דברי ערך, כמו שטרות, זהב או יהלומים – ערכם נשמר, אפילו אם השודד נמצא, מוענש, מבלה זמן לכלא ואז יוצא ומאתר את מה שגנב במקום המחבוא שלו. כשסכום הגניבה מבוטח, יוצא שכולם מרוויחים: השודד או קבוצת השודדים נהנים מן השלל, בעלי הממון שנגנב מקבלים פיצוי, וחברת הביטוח… ובכן, לשם כך הוקמה (ואנחנו בטוחים שאירועים כאלה תורמים לפופולאריות שלה). אולם כאשר המוסד הנשדד אינו מבוטח, מדובר בהפסדים כבדים לבעלי ההון שנשדדו. יצאנו לבדוק – מה היו מקרי השוד הגדולים של העשור הנוכחי, והאם היה או לא היה ביטוח להון שנשדד?

שוד חדר האוצר הירוק בגרמניה – האוצר מעולם לא נתפס או הושב

טירת דרזדן נחשבת לאחד המבנים המאובטחים ביותר בעולם. בתוך הטירה שוכן מוזיאון ובו תכשיטים יקרי ערך ואוצרות היסטוריים. חדר האוצר הירוק בטירה, נחשב לאוסף הגדול ביותר של אוצרות יקרי ערך בכל אירופה. ב – 25 לנובמבר 2019, פרצו שודדים לחדר הירוק שבטירה, ויצאו משם עם אוצרות בשווי של לא פחות ממיליארד דולרים. השוד כולו ניראה כאילו תוכנן באמצעות במאים הוליוודים, והצליח בתוך דקות להתגבר על אמצעי אבטחה שהושוו לאלה של פורט נוקס, הכספת המאובטחת ביותר בארה"ב. בתוך דקות יצאו מן המבנה קבוצה של שניים עד ארבעה שודדים כשבכיסיהם יהלומים ואוצרות היסטוריים אחרים. הם נכנסו לרכב האאודי שחיכה להם וברחו מן המקום באין מפרע. את הרכב ששימש למילוט מצאו כוחות הביטחון שרוף, מאוחר יותר במהלך המרדף ביום שלאחר השוד. את השודדים, או את מה שנשדד – מעולם לא מצאו. אז אמנם, הטירה על האוצרות שבה היתה מאובטחת, אולם כאשר מדובר באלמנטים בעלי כזה ערך היסטורי, שום סכום של ביטוח לא ישיב את האבידה.

עלייה של מעל 250% במקרי השוד המקוונים בארה"ב

מאז סוף שנת 2019, ארה"ב מדווחת על עלייה חדה במקרי הגניבות והשוד המקוונים. דווקא במקרים כאלה, בהם לא מסובך להעביר סכומים גדולים של כסף מחשבון אחד לחשבון אחר, עולם הביטוח מפגר אחר הקדמה הטכנולוגית של האקרים. במקרים של פריצות דיגיטליות נגנבים לא פעם כספים, כולל כמובן מטבעות קריפטו, אבל בנוסף לכך אנחנו עדים למקרים של גניבת מידע והחזרתו בתמורה לתשלום כופר בסכומים של שבע ספרות ויותר. ביטוח נגד תקיפות סייבר הוא אמנם בחיתוליו, אולם ניראה כי בהגנה נגד מעשי פשע, פריצות וגניבות – אנחנו נידרש לביטוחים כאלה ככל שאנחנו רואים עליה מדאיגה בתחום הפריצות ברשת, כמו גם באומדני הנזק שפריצות כאלה גורמות לו.

לבדיקה והשוואה של התיק הביטוחי בין חברות הביטוח המובילות השאירו פרטים ונציג מקצועי מטעמנו יחזור אליכם בהקדם

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל המלצה או חוות דעת בכל הנוגע לכדאיות מוצר או חברה ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי מכל סוג שהוא בתחום כזה או אחר

דילוג לתוכן