
תרופות בהתאמה אישית על פי DNA
עד לפני כעשור, התרופות הבלעדיות שהיו נפוצות בשימוש היו תרופות כימיות. עיקרון הפעולה של תרופות כימיות מתבסס על כימיקלים המיוצרים על ידי שימוש בחומרים סינתטיים….
בעולם הכדורגל המקצועני, שחקנים הם הנכס היקר ביותר של המועדון. פציעה של שחקן מוביל יכולה לגרום להפסדים של מיליוני יורו – לא רק בשכר, אלא גם בהכנסות ממכירת כרטיסים, חסויות, תארים ויוקרה. לכן, קבוצות כדורגל באירופה משקיעות סכומים עצומים בביטוח שחקנים, במיוחד בליגות הבכירות כמו הפרמייר ליג, לה ליגה, הבונדסליגה והסרייה A.
על פי דו"ח של חברת הביטוח Howden, בעונת 2023/24, הפציעות בליגות הבכירות באירופה עלו לקבוצות בממוצע כ-172,975 אירו למשחק – כמעט 145,000 פאונד. בפרמייר ליג לבדה, הפציעות עלו לקבוצות כ-255.4 מיליון פאונד בעונה, עלייה של 70.8 מיליון פאונד לעומת העונה הקודמת. מנצ'סטר יונייטד, למשל, הובילה את הטבלה עם עלות פציעות של כ-39.8 מיליון פאונד, בעוד ברייטון רשמה את ההוצאה הנמוכה ביותר – כ-4.4 מיליון פאונד בלבד.
קבוצות כדורגל משתמשות במספר סוגי ביטוחים כדי להגן על ההשקעה בשחקנים:
תוכנית ההגנה של פיפ"א מעניקה פיצוי לקבוצות במקרה של פציעת שחקן במהלך משחקי נבחרת. הפיצוי מבוסס על שכרו הקבוע של השחקן, עד למקסימום של 7.5 מיליון אירו לכל פציעה, ולמשך של עד 365 ימים, לאחר תקופת המתנה של 28 ימים. התוכנית אינה מכסה בונוסים או תשלומים משתנים.
פציעות לא רק גורמות להוצאות ישירות, אלא גם משפיעות על ביצועי הקבוצה. מחקרים מראים כי כל 136 ימי היעדרות של שחקנים עקב פציעות עלולים לעלות לקבוצה בנקודה אחת בליגה, ו-271 ימי היעדרות עשויים לגרום לאובדן של מקום אחד בטבלה. מכיוון שכל מקום בליגה שווה מיליוני פאונדים בפרסי זכייה, ההשפעה הכלכלית של פציעות משמעותית מאוד.
ביטוח שחקנים הוא חלק בלתי נפרד מהניהול הפיננסי של קבוצות כדורגל מקצועניות באירופה. ההשקעה בביטוח משתלמת בטווח הארוך, שכן היא מסייעת לצמצם את ההפסדים במקרה של פציעות ומבטיחה יציבות כלכלית למועדון.