
קפיצת קנגורו: הצמיחה הגדולה של חברת הביטוח האוסטרלית Cover Genius Pty Ltd
ההתחלה האיטית לא בישרה על הבאות: היום, חברת הביטוח האוסטרלית Cover Genius Pty מספקת פלטפורמה ייחודית לניהול מוצרי ביטוח ומציעה מוצרי ביטוח ללקוחות במעל 60…
אופניים חשמליים הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף העירוני בישראל. הם זמינים, חוסכים כסף ודלק, ונתפסים ככלי תחבורה ירוק. אך עם הפופולריות מגיעים גם הסיכונים – תאונות, פגיעות בהולכי רגל, נזקים לכלי רכב חונים ואפילו מקרי מוות. למרות זאת, רבים מהרוכבים אינם מודעים לכך שאין להם שום כיסוי ביטוחי אם יפגעו באדם אחר – גם אם הפגיעה חמורה.
נניח שרוכב פגע בילד שחצה במעבר חצייה – הילד שובר את הרגל וזקוק לניתוח. ההורים תובעים את הרוכב בתביעת נזיקין, דורשים החזר על טיפולים רפואיים, כאב וסבל ואובדן ימי עבודה. מדובר בתביעה שיכולה להגיע ל־150,000 ש”ח ויותר. ולא תהיה אף חברת ביטוח שתכסה את הסכום הזה, אם אין לרוכב ביטוח ייעודי.
אופניים חשמליים אינם מוגדרים לפי חוק כ”רכב מנועי” – ולכן לא נדרשים בביטוח חובה כמו רכב רגיל. המשמעות: אין אוטומטית ביטוח לנזקי גוף שאתה גורם לאחרים. גם ביטוח הבריאות או ביטוח לאומי לא מכסים את הנפגע – אלא רק את הרוכב עצמו, וגם זאת – באופן חלקי מאוד.
הפתרון הוא רכישת ביטוח אחריות כלפי צד ג’ לרוכבים. מדובר בפוליסה שמכסה נזק גוף או רכוש שנגרם לאחר כתוצאה ישירה מרכיבה. הכיסוי תקף בכל מקום בארץ, כולל מדרכות (אם החוק מאפשר), שבילי אופניים וכבישים. במידה ויש תביעה – חברת הביטוח תממן את ההגנה המשפטית, תשלם פיצויים לפי גובה הכיסוי (לרוב 250,000–1,000,000 ש”ח), ולעיתים גם תכסה פגיעה שנגרמה למבוטח עצמו.
ישנן שתי דרכים עיקריות:
כמו שלא נעלה על רכב בלי ביטוח, כך לא נכון לרכוב על אופניים בלי כיסוי. הנזק יכול להיות רגעי – אבל ההשלכות הכלכליות והנפשיות עלולות להימשך שנים. כשעולה כיסוי כזה כמה מאות שקלים בשנה – קשה להצדיק את הסיכון.