מהי ההיסטוריה מאחורי לוידס (LLOYD'S) מלונדון
מהי ההיסטוריה מאחורי לוידס (LLOYD'S) מלונדון ללוידס LLOYD'S הינו מקום ייחודי בעולם הביטוח. בשונה מחברות ביטוח טיפוסיות, לוידס פועלת כשוק היסטורי שבו נפגשים מבטחים ומבוטחים….
קבוצת הביטוח האמריקאית הבינלאומית (AIG) נוסדה בשנת 1919 על ידי קורנליוס ונדר סטאר בשנגחאי, סין. בתחילה, היא החלה כחברת ביטוח קטנה אך במהירות הרחיבה את פעילותה ברחבי העולם. במשך העשורים, AIG צמחה לאחת מארגוני הביטוח והשירותים הפיננסיים הגדולים בעולם. החברה גיוונה את הצעותיה וכללה ביטוח רכוש ונזקים, ביטוח חיים, פתרונות פרישה ושירותים פיננסיים שונים.
בשנים הראשונות, ההתרחבות של AIG התאפיינה ברכישות אסטרטגיות ובהקמת חברות בנות במדינות רבות. עד אמצע המאה ה-20, ל-AIG הייתה נוכחות משמעותית באסיה, אירופה ויבשת אמריקה. מסלול הצמיחה של החברה נמשך עד סוף המאה ה-20 ותחילת המאה ה-21, הודות ליכולתה להסתגל לתנאי שוק משתנים ולהתחייבותה לספק מגוון רחב של מוצרי ביטוח ושירותים פיננסיים.
למרות ההישג וההצלחה הגלובלית שלה, AIG התמודדה עם אתגרים משמעותיים במהלך המשבר הפיננסי של 2008, שכמעט הוביל לקריסתה. ההיסטוריה הארוכה של החברה משקפת הן את הצמיחה המרשימה שלה והן את הלקחים החשובים שנלמדו מקשייה הפיננסיים.
AIG, או קבוצת הביטוח האמריקאית הבינלאומית, פועלת בכמה תחומים מרכזיים במגזרי הביטוח והשירותים הפיננסיים. החברה מספקת ביטוח כללי, הכולל ביטוח רכוש ונזקים, המכסה כל דבר, החל מבתים ומכוניות ועד לעסקים וחבות. הם מציעים גם ביטוח חיים ושירותי פרישה, המסייעים לאנשים פרטיים לאבטח את עתידם הפיננסי באמצעות תוכניות פרישה שונות ופוליסות חיים.
חטיבת השירותים הפיננסיים של AIG היא היבט חשוב נוסף, המציעה מוצרים כמו ביטוח משכנתאות ושירותי השקעות. מגוון פעילויות זה מאפשר ל-AIG לשרת מגוון רחב של לקוחות, כולל אנשים פרטיים, עסקים ומוסדות ברחבי העולם.
אחד מהמקטעים הבולטים בפעילותה של AIG הוא מעורבותה במכירת חוזי החלף אשראי (CDS), אשר מילאו תפקיד משמעותי בקשייה הפיננסיים של החברה במהלך משבר 2008. בנוסף, AIG עוסקת בהשאלת ניירות ערך, המספקת נזילות לשווקים הפיננסיים, ובניהול תיקי השקעות עבור לקוחות. מעורבותה של AIG בתחומים אלה ביססה את מעמדה כשחקנית רב-גונית ומשמעותית בתעשיית הביטוח העולמית. יכולתה של החברה להציע מגוון רחב של מוצרים ושירותים הייתה גורם מפתח בצמיחתה ובעמידותה לאורך השנים.
משבר 2008 השפיע באופן עמוק על AIG, אחת מחברות הביטוח הגדולות בעולם. המשבר החל עם קריסת שוק הדיור, שהובילה לעלייה במספר עיקולי הבתים ולירידה משמעותית בערך ניירות ערך מגובי משכנתאות. AIG הייתה מעורבת באופן משמעותי בניירות ערך אלה באמצעות חטיבת המוצרים הפיננסיים שלה, שמכרה חוזי החלפת אשראי (CDS) למשקיעים כצורה של ביטוח מפני חדלות פירעון על הלוואות אלה.
עם הידרדרות שוק הדיור, AIG התמודדה עם תביעות ענק על חוזי ה-CDS הללו. החברה לא העריכה כראוי את הסיכון של מוצרים אלה, מה שהוביל למצוקת נזילות חמורה. עתודות המזומנים של AIG התרוקנו במהירות, והחברה הייתה על סף קריסה.
בספטמבר 2008, ממשלת ארה"ב התערבה עם חילוץ של 85 מיליארד דולר כדי לייצב את AIG ולמנוע נזק נוסף למערכת הפיננסית העולמית. התערבות זו הדגישה את הקשר בין תעשיית הביטוח לשווקים הפיננסיים הרחבים יותר. החילוץ כלל הלוואות והקמת Maiden Lane III, חברה ייעודית לרכישת נכסים בעייתיים של AIG.
חילוץ AIG היה שנוי במחלוקת, כאשר מבקרים טענו שהוא מייצג סוג של "קפיטליזם של מקורבים", שבו כסף ציבורי שימש להגנה על מוסדות פיננסיים גדולים על חשבון הציבור. עם זאת, גורמים ממשלתיים טענו כי החילוץ היה הכרחי כדי למנוע קריסה פיננסית רחבה יותר.
המשבר הדגיש את הצורך בפרקטיקות ניהול סיכונים טובות יותר בתעשיית הביטוח. הוא הוביל לרפורמות רגולטוריות שמטרתן להגביר את הפיקוח ולמנוע מצב דומה בעתיד. חוק הרפורמה בוול סטריט וצרכנות דוד-פרנק היה רפורמה כזו, שנועדה להגביר את השקיפות והאחריות במערכת הפיננסית.
בשנים שלאחר המשבר, AIG עברה תהליך משמעותי של שינוי מבני. החברה מכרה נכסים שאינם בליבת עיסוקה, פרעה את הלוואותיה הממשלתיות והתמקדה בחיזוק פעילות הביטוח המרכזית שלה. עד 2013, AIG חזרה לרווחיות, וממשלת ארה"ב מכרה את יתרת אחזקותיה בחברה. משרד האוצר מכר את ייתרת מניותיו בחברה, ניתק הקשר הממשלתי עם AIG לחלוטין.
משבר 2008 היה רגע מרכזי בהיסטוריה של AIG, והדגיש את הפגיעות ואת החוסן של אחת מחברות הביטוח הגדולות בעולם.