איך הרפורמה החדשה בביטוחי הבריאות תשפיע על חברות הביטוח ועל הכיס שלנו? - Keynes - קיינס פורטל הביטוחים המוביל | המפתח שלך לעולם הביטוח

איך הרפורמה החדשה בביטוחי הבריאות תשפיע על חברות הביטוח ועל הכיס שלנו?

בשנת 2016 נערכה רפורמה בתחום ביטוח הבריאות שהפכה את תחום פוליסות ביטוח הבריאות אחידות וברות השוואה. בתחילת דצמבר השנה צפויה להיכנס לתוקפה רפורמה נוספת בביטוחי הבריאות, והפעם מטרתה לייצר הבחנה ברורה בין ביטוחי שירותי הבריאות הנוספים (השב"ן) המוצעות מטעם קופות החולים לבין ביטוחי הבריאות הפרטיים, להפחית את מאות המיליארדים המשולמים בישראל עבור ביטוחי בריאות כפולים ולהסדיר את נושא השיפויים הכספיים במקרים של כפל ביטוחי שבהם המבוטח לא מצליח, לעיתים, לקבל שירות מאף אחת מהחברות המבטחות אותו.   

אם בעבר חברות הביטוח היו רשאיות לבנות פוליסות ביטוח בריאות כראות עיניהן – אחרי הרפורמה של 2016 עולם ביטוחי הבריאות היה נוח להשוואה, לפי פרמטרים כמו מחיר, היקף כיסויים ומדד השירות של רשות שוק ההון, הביטוח והחיסכון. השינוי המתבקש הבא יטפל בקושי להבין אלו טיפולים ניתן לקבל במסגרת ביטוח הבריאות המשלים של קופות החולים (השב"ן) ולאלו טיפולים יש כיסוי רק במסגרת ביטוח בריאות פרטי – קושי שגורר עימו כפל ביטוחי בקנה מידה אדיר ובזבוז כספים רבים של משקי הבית בישראל. כך שיפרה הרפורמה של 2016 את מצבנו – וכך צפויה הרפורמה שתיכנס לתוקפה בעוד כארבעה חודשים לחסוך לנו עד אלפי שקלים בשנה.

הרפורמה של 2016 – שינויים מקיפים בפוליסת ביטוח הבריאות האחידה

כבר ברפורמה של שנת 2016 הוגדרה פוליסת ביטוח בריאות אחידה כך שההבדל בין חברות הביטוח השונות הצטמצם לגובה הפרמיה שדרשו וטיב השירות (ממנו ניתן להתרשם בעזרת מדד השירות שמפרסת רשות שוק ההון הביטוח והחיסכון).
ברפורמה נערכה רביזיה לפוליסת ביטוח הבריאות האחידה וכיום היא כוללת ניתוחים בארץ ובחו"ל, חברת הביטוח תשלם את הוצאות הניתוח והוצאות נלוות ישירות לידי הרופא המנתח, לספק השירות או לידי המבוטח בכפוף למסירת חשבוניות אם הרופא המנתח או ספק השירות אינו כלול בהסדר עם חברת הביטוח.
עוד כלולים בפוליסת ביטוח הבריאות האחידה השתלות (בארץ או בחו"ל), תרופות מצילות או מאריכות חיים שאינן כלולות בסל התרופות (למעט תרופות מיוחדות), רכיב ביטוח מחלות קשות (תשלום סכום שנקבע בפוליסה כדי לסייע בהתמודדות כלכלית עם מחלה קשה), טיפולי שיניים (ללא צורך בהמתנה) ורכיב ביטוח תאונות אישיות (פיצוי במקרה של מוות, נכות או נזקים גופניים שנגרמו עקב תאונה). 

מכיוון שחברות הביטוח מחויבות להציע פוליסות ביטוחי בריאות תואמות לפוליסת ביטוח הבריאות האחידה קל כיום להשוות בין ההצעות של החברות השונות שכן הבדלים יכולים להיות רק במחיר הביטוח (גובה הפרמיה), טיב השירות והרחבות שונות המוצעות בתשלום נוסף. 

בעת כפל ביטוחי – חברת הביטוח תטפל בתביעה

לפי נתוני רשות שוק ההון הביטוח והחיסכון כ – 1.3 מיליון ישראלים החזיקו בפוליסות ביטוח בריאות פרטיות המספקות, בין היתר, כיסוי לטיפולים המוענקים גם במסגרת שירותי הבריאות המשלימים שניתן לרכוש מקופות החולים. ההערכה היא כי משקי בית בישראל משלמים כ – 200 מיליון שקלים בשנה עבור ביטוח בריאות ללא תמורה בשל מצב של כפל ביטוח. 

במסגרת הרפורמה שתיכנס לתוקפה ב – 1/12/22 פועלת רשות שוק ההון הביטוח והחיסכון להכניס תיקון לפיו במקרה של כפל ביטוח חברת הביטוח הפרטית היא שתישא ראשונה בעלות הטיפול. זהו תיקון חשוב שמטרתו למנוע מצב בו בעלי ביטוח כפול מטורטרים בין קופת החולים לחברת הביטוח בניסיון לקבל מימון לטיפול לו הם זקוק. התיקון, אם יתקבל, יסייע לקצר תורים לטיפולים שמעניקות קופות החולים, זאת הודות לכך שלקופות החולים יתפנה תקציב לשפר את השירות שהן מעניקות. 

שיפור היכולת להבין את הכיסוי במסגרת השב"ן וחברות הביטוח

במסגרת הרפורמה בתחום ביטוח הבריאות יושק כלי אינטרנטי שיציג נתונים אודות הכיסוי שמוענק במסגרת שירותי הבריאות הנוספים מטעם קופות החולים כמו גם אודות הכיסוי שמעניקות פוליסות ביטוח פרטיות. עוד ניתן יהיה לקבל נתונים אודות הכיסוי שכבר יש ברשות המבוטח וכך יפחת הסיכוי לרכישת כפל ביטוחים. 

לבדיקה והשוואה של התיק הביטוחי בין חברות הביטוח המובילות השאירו פרטים ונציג מקצועי מטעמנו יחזור אליכם בהקדם

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל המלצה או חוות דעת בכל הנוגע לכדאיות מוצר או חברה ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי מכל סוג שהוא בתחום כזה או אחר.

דילוג לתוכן