SKN | כיצד הצליחה איילון ביטוח להשיג תשואה על ההון של 26% למרות ירידה בפרמיות? - Keynes - קיינס פורטל הביטוחים המוביל | המפתח שלך לעולם הביטוח ...

SKN | כיצד הצליחה איילון ביטוח להשיג תשואה על ההון של 26% למרות ירידה בפרמיות?

נקודות עיקריות:

• חברת הביטוח איילון דיווחה על רווח נקי של כ-217.4 מיליון ש”ח במחצית הראשונה של 2026 – עלייה של 8.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד – בעוד שהתשואה להון הגיעה ל-26%.
• הרווח התפעולי הליבתי עלה ב-18% לכ-312 מיליון ש”ח, וזאת למרות שסך הפרמיות ירד ב-4.7% ל-2.59 מיליארד ש”ח.
• פעילות ענפה יותר בתחום הבריאות, תזרים כספי חיסכון ושתי יוזמות צמיחה מרכזיות – קרנות השתלמות וביטוח הסיעוד הקבוצתי של “כללית” – מעצבות מחדש את אסטרטגיית ההתרחבות של “איילון”.

הרווחיות מפעילות הליבה מתחזקת למרות ירידה בהיקף הפרמיות

תוצאות המחצית הראשונה של איילון ביטוח מציגות פער בולט בין היקף ההכנסות לבין הרווחיות הבסיסית. סך הפרמיות ירד ב-4.7% בהשוואה לשנה הקודמת לכ-2.59 מיליארד ש״ח, אך הרווח הכולל עלה ב-8.2% לכ-217.4 מיליון ש״ח. באופן משמעותי יותר, הרווח מפעילות הליבה עלה ב-18% לכ-312 מיליון ש״ח, לעומת 266 מיליון ש״ח שנה קודם לכן.

הרבעון השני הציג את אותה מגמה. הרווח הכולל הסתכם בכ-135.9 מיליון ש״ח, לעומת 144.3 מיליון ש״ח בתקופה המקבילה, בעוד שהרווח התפעולי מפעילות הליבה עלה ב-10% לכ-190 מיליון ש״ח. הנתונים מצביעים על כך שביצועי הרווח של איילון נתמכים יותר ויותר באיכות ובהרכב הפעילות העסקית שלה, ולא רק בהתרחבות הפרמיות.

החברה דיווחה גם על תשואה על ההון של 26% במחצית הראשונה, בעוד שההון העצמי של בעלי המניות עלה לכ-1.79 מיליארד ש״ח, לעומת 1.52 מיליארד ש״ח בסוף 2025. הדירקטוריון אישר בנוסף חלוקת דיבידנד ביניים בסך 50 מיליון ש״ח.

הבריאות והחיסכון מקזזים את הלחץ בביטוח הכללי

תוצאות המגזרים של איילון חושפות היכן מתרחש השינוי. הביטוח הכללי נותר הפעילות הגדולה ביותר מבחינת היקף הפרמיות, אך הפרמיות ירדו ב-8.5% במחצית הראשונה לכ-1.86 מיליארד ש״ח. ברבעון השני בלבד ירדו פרמיות הביטוח הכללי ב-22.1% ל-671 מיליון ש״ח, כאשר החברה ציינה ירידה במכירות ושחיקה בתעריפי הביטוח בענפי ביטוח החובה לרכב, רכוש רכב וביטוח עסקי.

ביטוחי הבריאות נעו בכיוון ההפוך. פרמיות הרבעון השני עלו ב-14.5% ל-205 מיליון ש״ח, בעוד שבמחצית הראשונה עלו הפרמיות ב-14.9% ל-408 מיליון ש״ח, בעיקר בזכות עלייה בפרמיות מפוליסות הוצאות רפואיות פרטיות.

פרמיות ביטוח החיים ירדו ב-2.9% במחצית הראשונה לכ-330 מיליון ש״ח, אך הרווחיות במגזר השתפרה באופן משמעותי. הרווח במחצית הראשונה מביטוח חיים וחיסכון ארוך טווח הגיע ל-50 מיליון ש״ח, לעומת 30.6 מיליון ש״ח שנה קודם לכן.

התפתחות משמעותית במיוחד הייתה הזינוק בהפקדות מחוזי השקעה, שהגיעו לכ-3.2 מיליארד ש״ח במחצית הראשונה, לעומת 300 מיליון ש״ח בתקופה המקבילה אשתקד. נתון זה מצביע על מומנטום גובר בפעילות החיסכון של איילון ומספק גורם מאזן חשוב מול הירידה בהיקפי הפרמיות בתחומים אחרים.

מנועי צמיחה חדשים מרחיבים את הפעילות האסטרטגית של איילון

איילון מתרחבת במקביל מעבר לפעילות הביטוח המסורתית שלה. במהלך יולי השיקה החברה את פעילות קופות הגמל שלה, והוסיפה מוצרי השקעה וחיסכון להיצע שלה. המהלך מגיע לצד המשך צמיחה בפוליסות חיסכון ובביטוחי מנהלים.

החברה גם זכתה לאחרונה במכרז להפעלת ביטוח הסיעוד הקבוצתי של שירותי בריאות כללית, המכסה כ-2.7 מיליון מבוטחים. הפעילות צפויה לדרוש השקעות בכוח אדם, טכנולוגיה, תשתיות וניהול תביעות, אך עשויה לחזק משמעותית את מעמדה של איילון בשוק ביטוחי הבריאות.

עם יחס כושר פירעון של 150% נכון ל-31 במרץ 2026, לעומת 137% בסוף 2025, איילון נכנסת למחצית השנייה של השנה עם מדדי הון חזקים יותר ועם מספר יוזמות התרחבות. הסוגיה המרכזית בהמשך תהיה האם פעילויות החיסכון והבריאות החדשות שלה יוכלו להמשיך ולקזז את הלחץ על הפרמיות בביטוח הכללי, תוך שמירה על הרווחיות הגבוהה והתשואות על ההון שנרשמו במחצית הראשונה.

לבדיקה והשוואה של התיק הביטוחי בין חברות הביטוח המובילות השאירו פרטים ונציג מקצועי מטעמנו יחזור אליכם בהקדם

Skip to content Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.