חשיבותו של ביטוח אובדן כושר עבודה ומה חשוב לדעת עליו
ביטוח אובדן כושר עבודה מספק כיסוי למקרים בהם המבוטח אינו מסוגל להמשיך לעבוד בשל תאונה או מחלה. ניתן לרכוש ביטוח אבדן כושר עבודה כפוליסה עצמאית…
קורקינטים חשמליים מהווים כלי תחבורה יעיל וזול ומספקים פתרון ניידות נוח למרחקים קצרים באזורים עירוניים, בהם הכבישים עמוסים לעייפה.
במשך שנים הרכיבה על קורקינטים חשמליים לא הייתה מוסדרת על פי חוק אולם כיום ישנה חקיקה המגבילה את גיל הרוכב (השימוש בקורקינט חשמלי מותר מגיל 16 ומעלה), אוסרת על נסיעה על מדרכות (מותר לרכב רק על שבילי אופניים ועל הכביש), מחייבת שימוש בקסדה ועוד.
למרות שהחוק אינו מחייב (לעת עתה) רכישת ביטוח קורקינטים כדאי מאוד לעשות זאת היות ותאונות קורקינטים חשמליים הם עניין נפוץ העשוי לגרום לנזק חמור שעלות ההתמודדות עמו יכולה להסתכם בעשרות אלפי שקלים (ובמקרים חמורים אף מעבר לכך, כגון כשנגרמת פציעה חמורה או אפילו חלילה מוות של אדם אחר).
מספר הקורקינטים החשמליים נמצא בעליה מתמדת, ישנן ערים בהם מופעלים קורקינטים שיתופיים (כך למשל בתל אביב בה ישנם כמה אלפי קורקינטים כאלה). עם העלייה בהיקף השימוש כך, למרבה הצער, ישנה גם עליה במספר התאונות, חלקן קשות עד כדי מוות של הרוכב או של עובר אורח הנפגע מקורקינט נוסע. חשוב לדעת שבניגוד למדינות רבות אחרות בישראל קורקינט חשמלי אינו מוגד ככלי רכב ממנוע ולכן החוקים החלים על כלי רכב ממונעים אינם תקפים לגביו.
פקודת התעבורה מבטיחה שבמקרה של תאונה בה מעורב כלי רכב ממונע תהיה חברת ביטוח ממנה ניתן יהיה לגבות פיצוי בגין נזקים גופניים שנגרמו בה, אפילו אם לכלי הרכב המעורב בתאונה לא היה ביטוח חובה כחוק ניתן לגבות פיצוי מקרנית (קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים). מכיוון שבארצנו קורקינטים חשמליים אינם מוגדרים ככלי רכב ממונעים פקודת התעבורה אינה חלה עליהם ומי שנפגע בתאונה בה מעורב קורקינט חשמלי (בין אם מדובר ברוכב או בעובר אורח שהקורקינט פגע בו) ימצא עצמו במצב בו אין ממי לגבות פיצוי בגין הנזק שנגרם.
ניתן להגיש תביעה נזיקית כנגד האשם בתאונה אולם תביעה כזו מתבררת במשך זמן רב ובהחלט ייתכן שבסופו של דבר יסתבר מי שצריך לשלם פשוט אינו יכול לעשות זאת מפני שאין לו את הממון הדרוש. ביטוח קורקינטים חשמליים מספק פתרון לבעיה זו, מי שרוכשים ביטוח כזה יודעים בוודאות כי במקרה של תאונה תהיה חברת ביטוח ממנה ניתן יהיה לקבל פיצוי המכסה את מלוא הנזק שנגרם, בגוף וברכוש.
קורקינט חשמלי אולי מרגיש כמו כלי בטוח אולם הסטטיסטיקה מראה שמדי שנה מאות רוכבים ועוברי אורח נפגעים בתאונות בהן מעורב קורקינט חשמלי, בכל שנה יש גם מספר הרוגים בתאונות כאלה. במקרים קלים תאונות כאלה מסתכמות בפציעות שטחיות בלבד אולם לא פעם הנזק הוא חמור יותר, פציעה קשה ואפילו מוות. ביטוח קורקינטים מכסה כל מקרה של תאונה בעת רכיבה על קורקינט חשמלי בין אם היא נגרמה בשל טעות של הרוכב או באשמת נהג רכב אחר או עובר אורח שהתפרץ לפתע אל מסלול נסיעת הקורקינט.
ישנם שלושה סוגי ביטוח קורקינטים, ביטוח צד ג' (המכסה נזק בגוף וברכוש שנגרם לאדם שנפגע מן הקורקינט החשמלי עליו רכב בעל פוליסת ביטוח קורקינטים), ביטוח תאונות אישיות (המכסה נזק שנגרם לרוכב בעל פוליסת הביטוח) וביטוח גם כנגד גניבת קורקינט חשמלי. ישנם הבדלים בין הפוליסות השונות שמציעות חברות הביטוח הפועלות בתחום ביטוח קורקינטים, חשוב לערוך סקר שוק ולבחור את הכיסוי המתאים לכם, כך למשל אין סיבה לכלול רכיב ביטוח כנגד גניבת קורקינט חשמלי אלא אם יש לכם קורקינט יקר במיוחד.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל המלצה או חוות דעת בכל הנוגע לכדאיות מוצר או חברה ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי מכל סוג שהוא בתחום כזה או אחר.